Behandelingen

Botox gummysmile tandvleeslach


Vrijblijvende intake
hero-image

Advies nodig?

Neem gerust contact op, wij zijn er om uw vragen te beantwoorden.

De behandeling

Een gummy smile (tandvleeslach) ontstaat wanneer er bij het lachen veel tandvlees zichtbaar is tussen uw bovenlip en tanden. Dit kunt u als cosmetisch storend of vervelend ervaren. Enkele mensen hebben hierdoor moeite met (glim)lachen.

Behandeltijd Gem. 15 min

Controle 2-3 weken

Effect 2 weken

Prijs Vanaf €75,-

Oorzaken gummy smile

Een gummy smile of tandvleeslach kan ontstaan door verschillende oorzaken. Het kan zijn dat er sprake is van een verschil in verhouding tussen bovenkaak en tanden, een te korte bovenlip of korte boventanden. Soms ontstaat een gummy smile door een te sterke activiteit van de hefspieren van de bovenlip. In dat geval kunnen we de gummy smile verminderen met behulp van Botox.

Behandeling gummy smile met Botox

Wordt uw gummy smile veroorzaakt door een te sterke activiteit van de heffers van uw bovenlipspieren? Of wilt u geen ingrijpende behandeling? Dan is een behandeling met Botox een veilige en effectieve oplossing. Met enkele injecties met Botox laten we de hefspieren van uw bovenlip tijdelijk ontspannen. Hierdoor krijgt u een meer natuurlijke lach waarbij de bovenlip tijdens het lachen niet hoger komt dan uw boventanden. Behalve een kortdurende roodheid door de injectie, brengt een Botox-behandeling weinig ongemak met zich mee. U kunt direct uw activiteiten hervatten.

Prijzen

Alle prijzen betreffen vanaf prijzen; de uiteindelijke offerte is afhankelijk van het door de specialist voorgestelde behandelplan. Alle prijzen zijn inclusief controles.

Prijzen botox gummysmile tandvleeslach

Botox gummysmile tandvleeslach vanaf € 75,-

Botox gummysmile tandvleeslach maximaal € 109,-

Werkwijze

Wij begrijpen dat het een hele stap kan zijn om een cosmetische behandeling te ondergaan, daarom hebben we hieronder overzichtelijk weergegeven hoe het proces verloopt.

hero-image 01

De eerste intake

Het allereerste contact. Vaak telefonisch (maar u bent altijd van harte welkom) om goed af te tasten of uw wensen passen bij onze dienstverlening. 

hero-image 02

Het behandelplan

Na een eerste inventarisatie van uw wensen, stellen we een persoonlijk behandelplan op. We leggen u tevens uit welke producten we gebruiken en wat de mogelijke bijwerkingen zijn. 

hero-image 03

De behandeling

Door het intensieve voortraject weet u precies wat we gaan doen. Goed ontsmetten, verdoven als het nodig is en na het prikken laten we u pas gaan als u zich 100% goed voelt.  

hero-image 04

Nacontrole

Als u daar behoefte aan heeft, maken we na 2 weken een afspraak met uw behandelend arts om het resultaat te beoordelen. Niet helemaal tevreden? Dan maken we dat meteen in orde!

hero-image 05

De juiste nazorg

Bij een Filler is het vaak zo dat u een extra behandeling nodig heeft. Maar mocht u na 3 weken niet tevreden zijn, dan nodigen we u graag uit om samen een passende oplossing te vinden. 

Artsen

hero-image

I. Savic

Arnhem
Cosmetisch Arts KNMG
BIG-nr:19913537001

hero-image

R. B. van der Roest

Arnhem
Cosmetisch Arts NVCG
BIG-nr:49062591001

hero-image

F. Arshad

Arnhem
Cosmetisch Arts
BIG-nr:39912663901

hero-image

T. Demir

Arnhem
Cosmetisch Arts KNMG
BIG-nr:29924876301

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over onze behandelingen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat is botox?

Botox wordt ingezet als middel tegen rimpels en is de merknaam van het Botuline toxine type A. Botox blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar spier, oftewel: dit remt de spierbeweging die rimpels veroorzaakt af. Na enkele maanden is de spieractiviteit volledig hersteld en is het effect van de botoxbehandeling uitgewerkt.

Wat kost botox?

De prijs van een botox behandeling is afhankelijk van het aantal zones dat u wilt laten behandelen. Ter indicatie: het tarief van een baby botox begint bij 79 euro en de behandeling van de frons is 109 euro. Op onze prijslijst kunt u de prijzen van alle behandelingen terug gevonden krijgen.

Wat is het verschil tussen fillers en Botox?

Fillers worden nog wel eens verward met botox. Het grote verschil tussen fillers en Botox is dat Botox de spier plaatselijk ontspant, zodat deze minder beweegt. Fillers geven vulling aan een gebied en hebben dus geen invloed op de spieren.

Wanneer wordt er Botox gebruikt?

  • Voorhoofdrimpels
  • Fronsrimpels
  • Kraaienpootjes (rimpels om de ogen)
  • Bovenliprimpels
  • Putjes en rimpels in de kin
  • Bunnylijntjes (lijntjes op de neus die zichtbaar zijn als je je neus optrekt, lacht of tegen de zon inkijkt)
  • Hangende mondhoeken
  • Migraine
  • Overmatig transpireren (bijv. handen, oksels, voeten)

Waar wordt botox van gemaakt?

Botulinetoxine is een eiwit dat voorkomt in een bacterie. In de cosmetische geneeskunde wordt botulinetoxine in zeer lage concentraties gebruikt, waarbij het middel de signaaloverdracht van de zenuw naar de spier tijdelijk stillegt. Behandeling met Botox is zeer veilig en wordt gebruikt voor het verminderen van rimpels, maar ook voor bijvoorbeeld bij het behandelen van tandenknarsen, migraine en overmatig zweten.

Waar blijft botox in het lichaam?

Botox blijft alleen op de plek die behandeld is, met een straal van één centimeter om dit gebied heen. Het argument dat Botox door het lichaam wordt verplaatst en daarbij bijvoorbeeld in het bloed terechtkomt, is dus niet waar. Het molecuul botuline toxine, een eiwit, wordt na verloop van tijd afgebroken in aminozuren en via de lever uitgescheiden.

Moet ik de botox behandeling herhalen?

Als u het resultaat van de behandeling wilt behouden, adviseren we u om de behandeling na een paar maanden te herhalen. De botox is dan uitgewerkt en de rimpels komen terug. Het is een fabel dat rimpels na het uitwerken van de Botox verergeren.

Mag ik tijdens de zwangerschap of borstvoeding botox gebruiken?

Wij behandelen u niet tijdens de zwangerschap of wanneer u borstvoeding geeft. 

Is botox gevaarlijk?

Botox is veilig en niet schadelijk voor het lichaam. Bij zeer hoge (en niet toegestane concentraties binnen de cosmetische industrie) wordt botox pas gevaarlijk. Botox wordt in 3 tot 4 maanden weer afgebroken door het lichaam. 

Hoelang blijft de botox zichtbaar?

Botox heeft geen blijvend effect, na gemiddeld 2-4 maanden raakt de Botox uitgewerkt. Bij regelmatige behandeling met Botox blijft de stof langer actief en geniet u langer van het resultaat. Tijdens de periode dat Botox in het lichaam werkzaam is, kan de rimpel zich niet verder ontwikkelen. Botox kan ook preventief worden gebruikt bij het tegengaan van rimpels; er worden dan kleinere hoeveelheden gebruikt, ook wel Baby Botox genoemd. Vier dagen na de botoxbehandeling ziet u het eerste resultaat. Het beste resultaat is na 10 tot 14 dagen zichtbaar. Na vier maanden begint het effect langzaam weg te trekken, de botox werkt na vier maanden nog voor 30%.

Heeft botox bijwerkingen?

Soms kan na de injectie een rood puntje of een bloeduitstorting ontstaan, dit verdwijnt zeer snel weer.

Fillers of botox?

Een filler wordt gebruikt om plaatselijk volume toe te voegen, bijvoorbeeld voor het toevoegen van meer volume in de lippen of het verstrakken van de gezichtscontouren. Botox is een spierverslapper, waardoor de spier tijdelijk geen of nauwelijks beweging laat zien. Door middel van Botox neemt de rimpel af of verdwijnt deze volledig.

Ervaringen

Iemand over haar ervaring met Clinic for Beauty

Behandeld door:

Lees verder

Claudia verteld over haar rimpelbehandelingen

Behandeld door:
I. Savic

Lees verder

Man verteld over zijn behandeling

Behandeld door:
R. B. van der Roest

Lees verder

Geïnteresseerd? Kom een keer langs!

Benieuwd wie wij zijn en hoe wij u kunnen helpen? Plan vrijblijvend een adviesgesprek.

Afspraak maken